Διεθνή

Bank of Japan: Είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας

Bank of Japan: Είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να μην ανακάμψει εγκαίρως
Ανοιχτό άφησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας το ενδεχόμενο ύφεσης της εγχώριας οικονομίας, μέσω ανακοίνωσης που δημοσίευσε σήμερα (7/8) η Τράπεζα, εκτιμώντας ότι η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να μην ανακάμψει εγκαίρως.
Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Bank of Japan ανέφεραν ότι «είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι» αναφορικά με την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία αρκετά μεγάλη πιθανότητα η οικονομία να υποχωρήσει σε ύφεση».
Παράλληλα, η BoJ τόνισε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με μέτριους ρυθμούς και η δυναμική επίτευξης του στόχου πληθωρισμού στο 2% διατηρήθηκε», ενώ διευκρίνησε ότι «αν και θα χρειαστεί χρόνος ώστε να επιτευθχεί ο στόχος σταθερότητας των τιμών, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί επίμονα η τρέχουσα νομισματική χαλάρωησ καθώς διατηρείται η δυναμική προς τον στόχο πληθωρισμού στο 2%».
«Τα δημοσιονομικά και τα νομισματική βήματα πρέπει να ληφθούν γρήγορα, εάν οι κίνδυνοι από το εξωτερικό βλάψουν την οικονομία της χώρας», αναφέρουν οι αξιωματούχοι της BoJ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα παραμείνει σε ισχύ «έχοντας κατά νου τις παρενέργειες της νομισματικής χαλάρωσης».
«Εάν οι υπερπόντιες οικονομίες επιδεινωθούν περαιτέρω και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές της Ιαπωνίας, η Τράπεζα πρέπει να ανταποκριθεί γρήγορα ενώ ακολουθείται ένας συνδυασμός νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Bank of Japan.
Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι πρέπει να είναι επιφυλακτική απέναντι στα αυξημένα μέτρα χαλάρωσης, καθώς ο βαθμός νομισματικής χαλάρωσης στη χώρα είναι ήδη μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
«Η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να μην ανακάμψει εγκαίρως προκειμένου να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του επερχόμενου φόρου επί των πωλήσεων στην οικονομία της Ιαπωνίας», καταλήγει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης