Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι τρεις λόγοι που θα οδηγήσουν το Bitcoin πάνω από τα 12.000 δολάρια

tags :
Οι τρεις λόγοι που θα οδηγήσουν το Bitcoin πάνω από τα 12.000 δολάρια
Ο αντίκτυπος του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας ωφελεί όλο και περισσότερο το Bitcoin
Οι προσδοκίες για τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να εκπληρώνονται με τη βοήθεια τριών μακροοικονομικών παραγόντων, όπως αναφέρουν αναλυτές της Cointelegraph.
Εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας μπορεί η τιμή του να οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη για τους εξής τρεις λόγους:
 
1. Τα παγκόσμια αποθέματα κατρακυλούν.
Την Τρίτη 6/7, καθώς οι εντάσεις συνεχίστηκαν, οι μετοχές παγκοσμίως υπέστησαν πιέσεις.
Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 2,9% και 3,4% αντίστοιχα.
Για τον Dow, ήταν η χειρότερη ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους.
Την ίδια στιγμή, το Bitcoin κέρδισε 3,2%, όταν μόλις πριν από μια εβδομάδα, η τιμή διαπραγμάτευσης άγγιζε τα 9.500 δολάρια ΗΠΑ.

2. Οι επενδυτές στρέφονται στο Bitcoin ως αντιστάθμισμα των απωλειών.
Η τρέχουσα απόδοση των τιμών τροφοδοτεί τις αντιλήψεις ότι το Bitcoin καθίσταται όλο και πιο χρήσιμο ως εργαλείο αντιστάθμισης των απωλειών.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το σκοπό λειτουργίας του Bitcoin για τη μείωση της εξάρτησης από το συγκεντρωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Όπως αναφέρει η εταιρία συμβούλων Agecroft Partners «τα hedge funds θα καταστήσουν το Bitcoin σταθερό φαβορί για το μέλλον».

3. Το Bitcoin κερδίζει από τις κόντρες για τις συναλλάγματικές ισοτιμίες.
Στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου, οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα χαρακτήρισαν την Κίνα ως χειραγωγό του γιουάν.
Η κατηγορία αποδόθηκε όταν το Πεκίνο άλλαξε την πολιτική υποστήριξης του γιουάν, επιτρέποντάς του να χτυπήσει το δολάριο.
Αυτό με τη σειρά του επέτρεψε στην Κίνα ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών Steven Mnuchin.
Η Κίνα αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως «σκόπιμα καταστρέφουν τη διεθνή τάξη».
Για τον μέσο επενδυτή, λοιπόν, μια εναλλακτική λύση έχει νόημα, δηλώνει ο ιδρυτής της Hayman Capital Management Kyle Bass και διερωτάται:
«Αν βρίσκεστε στην Ασία και την Κίνα και είστε σε ένα σύστημα κλειστού νομίσματος ή αν βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ και δεν μπορείτε να  κάνετε μια μεγάλη μετατροπή των δολαρίων του Χονγκ Κονγκ σε δολάρια ΗΠΑ τι θα αγοράσετε;»
Τέλος, όπως υποστήριξε στην Cointelegraph, ο Jeremy Allaire, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Circle, η κατάσταση ωθεί τους Κινέζους επενδυτές να αλληλεπιδρούν περισσότερο με την αγορά κρυπτονομισμάτων.
«Η ανθρωπότητα έχει πλέον δημιουργήσει έναν μη κρατικό, εξαιρετικά ασφαλή μηχανισμό για την αποθήκευση αξίας που μπορεί να υπάρξει οπουδήποτε υπάρχει το διαδίκτυο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης