Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 ετών παρέμεινε ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.484,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 6 ετών παρέμεινε ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.484,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,5% ή 7,70 δολ. στα 1.484,20 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από το 2013
Σε υψηλά έξι ετών παρέμεινε σήμερα (6/8/2019) ο χρυσός, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν, παρά την απόφαση της Κίνας να βάλει «φρένο» στην πτώση του γουάν, μετά τις καταγγελίες των ΗΠΑ περί εσκεμμένης υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε την ημερήσια ισοτιμία αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας στα 6,9683 γουάν, συγκριτικά με τα 6,9871 που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 30 δισ. γουάν στο Χονγκ Κονγκ, πράξη η οποία στοχεύει στο να περιοριστεί το short - selling στο νόμισμα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς χθες Δευτέρα η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,5% ή 7,70 δολ. στα 1.484,20 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VM Markets, Stephen Innes, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η Κίνα προχωράει σε εσκεμμένη υποτίμηση του γουάν, αποτελεί κατά κύριο λόγο μία «συμβολική κίνηση, υπογραμμίζει τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και αυξάνει επίσης το ενδεχόμενο παρέμβασης του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, γεγονός που προετοιμάζει τους επενδυτές για τα χειρότερα δυνατά σενάρια».
«Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και τα ασθενή στοιχεία των ΗΠΑ έχουν αυξήσει περαιτέρω τις εκκλήσεις για μία ακόμα μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης», σχολίασε ο αναλυτής του FOREX.com, Fawad Razqzada.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έτσι όπως έχουν τα πράγματα, η πορεία της ελάχιστης αντίστασης στις μετοχές είναι πλέον προς τα κάτω και θα παραμείνει έτσι μέχρι να προκύψει ένα σαφές αναδυόμενο μοτίβο».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Arkera, Viraj Patel, τόνισε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε διαμάχης στον τομέα του συναλλάγματος, τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως είναι ο χρυσός και το γιεν Ιαπωνίας, αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης