Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wolfe Research: Τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει - Η πτώση των μετοχών θα συνεχιστεί

tags :
Wolfe Research: Τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει - Η πτώση των μετοχών θα συνεχιστεί
Το καυτό καλοκαίρι θα συνεχιστεί για τις αγορές, καθώς η απότομη συρρίκνωση της αγοράς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας μέχρι να η πτώση των μετοχών αγγίξει τον πάτο του βαρελιού κι αρχίσει ξανά η μια βιώσιμη πορεία και άνοδος, θεωρούν ειδήμονες της χρηματιστηριακής αγοράς.
Ακόμη κι αν σήμερα πήρε μια μικρή ανάσα.
Ο δείκτης S&P 500 - μαζί με τον Dow Jones και τον Nasdaq παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση του 2019 την Δευτέρα 5/8, σε ποσοστό της τάξεως του 3%, μετά την επιβολή νέων δασμών 10% σε κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Μεταξύ των καταναλωτικών αγαθών που περιλαμβάνονται είναι και τηλέφωνα της Apple που κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά και υπολογιστές.
Ωστόσο, ο δείκτης S&P 500 έπεσε περισσότερο από 6% από τον περασμένο μήνα, που σημείωσε υψηλό ρεκόρ, όταν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εντατικοποιήθηκε.



«Αυτή είναι μια διορθωτική φάση σε ανοδική τάση που δεν έχει ακόμη τελειώσει», λέει ο John Roque της Wolfe Research.
Σύμφωνα με τον Roque η πτώση δεν έχει τελειώσει ακόμη, λόγω του ότι η ιστορία είναι ακόμη σε εξέλιξη και ο εμπορικός πόλεμος βαίνει προς κλιμάκωση.
Στοιχεία που επίσης συντάχθηκαν από την Bespoke Investment Group δείχνουν επίσης ότι τα pullbacks χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν την πορεία τους.
Η Bespoke εξέτασε όλες τις απώλειες της τάξης του 5% κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης.
Κατά μέσο όρο, αυτές οι αντισταθμίσεις διαρκούν 28 ημέρες και το S&P 500 σημειώνει κατά μέσο όρο πτώση 8,36%.
Σύμφωνα με τον Michael Arone, επικεφαλής επενδυτικών στρατηγικών στην State Street Global Advisors, «τα αποθέματα των αγορών έπεσαν περίπου κατά 20% με 30%. Θα πρέπει να φτάσουμε στο 60%-70% πριν βρουν ξανά το βήμα τους».
«Σε αυτό το ποσοστό, τοποθετείται η αρχή μιας τυπικής διόρθωσης της αγοράς.
Οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τις προσδοκίες τους από τις κινήσεις της Fed και το εμπόριο βελτιώνεται καθώς η αγορά υφίσταται μια διόρθωση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης