Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell off, καθώς η Κίνα σταθεροποιεί το γουάν

tags :
Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell off, καθώς η Κίνα σταθεροποιεί το γουάν
Η απόφαση της Κίνας να θέσει την ισοτιμία αναφοράς υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές βοήθησε να μετριαστούν οι ανησυχίες για νομισματικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Με σημαντική άνοδο άνοιξαν σήμερα (6/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από το χθεσινό sell off, καθώς η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να θέσει την ισοτιμία αναφοράς υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές βοήθησε να μετριαστούν οι ανησυχίες για νομισματικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, δίνοντας «ανάσα» στις αγορές διεθνώς.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% στις 25.924 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 2.866 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,2% υψηλότερα, στις 7.820 μονάδες.

Image

Χθες, η Wall Street κατέγραψε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για το 2019, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 2,90% στις 25.717,74 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P διαμορφώθηκε στο -2,98% και τις 2.844,74 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μεταξύ των δεικτών στη Wall, κλείνοντας συγκεκριμένα στο -3,47% και τις 7.726,04 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι πιέσεις στις αγορές παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πιθανή επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, οι οποίοι θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου μήνα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε χθες την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς χθες η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1.
Σήμερα, ωστόσο, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε την ημερήσια ισοτιμία αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας στα 6,9683 γουάν, συγκριτικά με τα 6,9871 που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 30 δισ. γουάν στο Χονγκ Κονγκ, πράξη η οποία στοχεύει στο να περιοριστεί το short - selling στο νόμισμα.
Η PBOC εξέφρασε, παράλληλα, τη λύπη της για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να της αποδώσει τον χαρακτηρισμό χώρας που «χειραγωγεί το νόμισμά της».
«Ο αμερικανικός χαρακτηρισμός είναι μια αυθαίρετη, μονομερής και υπέρ του προστατευτισμού πρακτική, που πλήττει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιρειών που επηρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις στο εμπόριο.
Η Caterpillar ενισχύεται κατά 0,5%, η Apple καταγράφει κέρδη 1,8%, η Boeing κινείται κατά 0,5% υψηλότερα και η Micron σημειώνει άνοδο 1,6%.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές και άλλων τεχνολογικών εταιρειών, με το Facebook στο +1,7%, την Alphabet στο +1,3% και τη Microsoft στο +1,8%.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ford καταγράφει κέρδη άνω του 2%, στον απόηχο αναβάθμισής της από τη Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης