Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό - «Κληρονομήσαμε» 475 εκκρεμότητες - Κάλεσμα σε επενδυτές

Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό - «Κληρονομήσαμε» 475 εκκρεμότητες - Κάλεσμα σε επενδυτές
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάλεσε «κάθε επενδυτή να έρθει τώρα, που λύνουμε τα προβλήματα»
Νέο κάλεσμα σε επενδυτές απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν αφήσει κάτι με το οποίο δεν θα ασχοληθεί.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επένδυση στο Ελληνικό επιβεβαιώνοντας ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ συμπλήρωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με αυτή στην Αφάντου της Ρόδου για την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν... εκκρεμότητες.
«Για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια και θέσεις εργασίας», είπε μιλώντας στον Ant1 και τόνισε πως «γι’αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».
«Έχω σκοπό να λύσω όσα περισσότερα προβλήματα μπορώ», σημείωσε και κάλεσε «κάθε επενδυτή να έρθει τώρα, που λύνουμε τα προβλήματα».
«Δε θα αφήσουμε τίποτα με το οποίο δε θα ασχοληθούμε.
Όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα», απηύθυνε νέο κάλεσμα στους επενδυτές και συμπλήρωσε πως «θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια».
Ειδικά για το Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε υποστήριξε ότι «ποτέ και πουθενά δεν έχει πει η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό» ενώ ξεκαθάρισε πως προεκλογικά είχε γίνει λόγος από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για «ξεμπλοκάρισμα του έργου».
«Οι μπουλντόζες θα μπουν σε μερικούς μήνες, θα πρέπει πριν να έχουν γίνει κάποια βήματα», εξήγησε, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε 475 εκκρεμότητες για την επένδυση στο Ελληνικό.

Περί οικονομίας

Όσο αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε όσα ακούγονταν προεκλογικά για τις 120 δόσεις, ρύθμιση που «όχι μόνο δεν κατάργησε η ΝΔ, αλλά τις έκανε περισσότερες, καλύτερες και ευνοϊκότερες για τον κόσμο».
«Έχουμε ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ από ό,τι είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά», σχολίασε για τα αναμενόμενα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και σημείωσε πως «θα την συνεχίσουμε τη μείωση του χρόνου, εφόσον πάμε καλά».
«Απαραίτητο» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού όπως είπε, «πρέπει να έχεις ένα εργαλείο, για να ξεχωρίζεις ποιες από τις χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν και να τις στηρίξεις».
Διαπιστώνοντας όμως ότι είναι «κάτω από 50 οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί» παραδέχθηκε πως «πρέπει να κάνουμε κάτι για να λειτουργήσει» και ανακοίνωσε πως «πολύ σύντομα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα φτιάξουμε κάτι που θα μπορεί να δουλέψει αυτόματα», ενώ όπως είπε για το θέμα ήδη συσκέπτονται το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τράπεζες, ο ΕΦΚΑ και η ΑΑΔΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης