Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019
Τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη ανάκαμψη σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά +2,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι πτώσης -2,2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος θα περιοριστεί στο +0,5%.
Οι παραγγελίες από το εξωτερικό είχαν καθοριστική συμβολή στον συνολικό δείκτη, καθώς ενισχύθηκαν κατά +5% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, με τις παραγγελίες εκτός ευρωζώνης να καταγράφουν σημαντική άνοδο της τάξεως του +8,6%.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από το εσωτερικό της Γερμανίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -3,6% έναντι ετήσιας πτώσης -8,6% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -5,2%.
Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών του μεταποιητικού κλάδου, καταγράφηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,3% τον Μάιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης