Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,7% για το αργό πετρέλαιο, στα 54,7 δολ. - Αμετάβλητο κοντά στα 60 δολ. το Brent

Πτώση 1,7% για το αργό πετρέλαιο, στα 54,7 δολ. - Αμετάβλητο κοντά στα 60 δολ. το Brent
Πτώση για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο
Με πτώση της τάξεως του 1,7% έκλεισε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (futures Σεπτεμβρίου 2019) στη Νέα Υόρκη (New York Mercantile Exchange), καθώς το εμπόρευμα επηρεάστηκε σημαντικά από την επιδείνωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή του αργού διαμορφώθηκε στα 54,7 δολάρια ανά βαρέλι, όταν το Brent (futures Οκτωβρίου 2019) έκλεισε στα 59,8 δολάρια ανά βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητο σε ημερήσια βάση.
Αργό και Brent έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με συνολική πτώση άνω του 2%, επισημαίνεται.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για μία πιθανή κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν ασκήσει πιέσεις στο πετρέλαιο κατά τις τελευταίες ημέρες, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι οι νέοι δασμοί θα μπορούσαν να μην επιβληθούν εάν η Κίνα πραγματοποιήσει «θετικές ενέργειες» όσον αφορά το εμπόριο των δύο χωρών.
Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχει επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης