Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίποινα στους δασμούς 300 δισ. δολαρίων των ΗΠΑ από την Κίνα με υποτίμηση του γουάν

Αντίποινα στους δασμούς 300 δισ. δολαρίων των ΗΠΑ από την Κίνα με υποτίμηση του γουάν
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι δεν ήταν σκόπιμη η υποτίμηση του νομίσματος, αλλά καθορίστηκε από την αγορά.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μεταξύ 3 και 4 Αυγούστου 2019, εντάθηκε τόσο ώστε, σε κλίμακα από 1 έως 10, τον βαθμολογούμε με "11", αναφέρει ο αναλυτής Chris Krueger του οίκου Cowen.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αμερικανού Προέδρου Donald Trump για επιπλέον δασμούς ύψους 300 δισ. δολαρίων η Κίνα απάντησε τη Δευτέρα 5/8/2019 με δύο τρόπους.
Πρώτον, η κεντρική της τράπεζα επέτρεψε στο νόμισμά της το γιουάν να πέσει "κάτω από 7 ανά δολάριο, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές, σημαίνει διάσπαση ενός σημαντικού ψυχολογικού ορίου", δήλωσε ο Krueger.
Παρ' όλα αυτά, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι δεν ήταν σκόπιμη η υποτίμηση του νομίσματος, αλλά καθορίστηκε από την αγορά.
Σύμφωνα με τον Krueger, "η απότομη κίνηση ... σαφώς σηματοδότησε μια αλλαγή στην πολιτική της Κίνας και θα ερμηνευτεί ως μήνυμα ότι οι Κινέζοι δεν επιδιώκουν μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία".
Δεύτερον, οι Κινέζοι έδωσαν οδηγία στους αγοραστές που ελέγχονται από το κράτος να διακόψουν όλες τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.
Ο Τrump ισχυρίστηκε τον Ιούνιο του 2019 ότι ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχε συμφωνήσει για αγορές μεγάλων ποσοτήτων γεωργικών προιόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης