Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» άνω του 23% στον δείκτη VIX λόγω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Ξεπέρασε τις 21 μονάδες

tags :
«Άλμα» άνω του 23% στον δείκτη VIX λόγω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Ξεπέρασε τις 21 μονάδες
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας επηρεάζει αρνητικά τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές
«Άλμα» άνω του 23% καταγράφει σήμερα (5/8/2019) ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index (VIX), με την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας να επηρεάζει αρνητικά τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.
Απαντώντας στις πρόσφατες απειλές Trump για νέους δασμούς, η Κίνα, η οποία ιστορικά ήλεγχε πάντα το γιουάν, επέτρεψε στο νόμισμά της να υποχωρήσει σε χαμηλό δεκαετίας έναντι του δολαρίου, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα του 7 προς 1 δολ.
Την ίδια ώρα, το «Bloomberg» μετέδιδε πως η Κίνα έχει ζητήσει από τις κρατικές εταιρείες να αναστείλουν τις εισαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγόρησε εκ νέου σήμερα την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματός της, κάνοντας λόγο για μια «σοβαρή παραβίαση».
Από την πλευρά της, η Κίνα «απαντά» πως δεν χρησιμοποιεί το γουάν ως εργαλείο για την αντιμετώπιση των εμπορικών διαφωνιών.
Έτσι, περί τις 18:45, ο δείκτης VIX, γνωστός ως «δείκτης φόβου», ενισχύεται κατά 23,9% στις 21,81 μονάδες.

Image

Την ίδια ώρα, ο Dow Jones στη Wall Street καταγράφει «βουτιά» άνω του 2%, στις 25.929 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης Cboe Volatility, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μέτρο της μεταβλητότητας, λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης