Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας
Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν σήμερα (5/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Image

Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,7% στις 26.045 μονάδες, ο S&P 500 - που αποτελεί τον δείκτη βαρόμετρο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς - υποχωρεί κατά 1,6% στις 2.884 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,2% στις 7.831 μονάδες.
Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα οι αμερικανικές εταιρείες με σημαντική έκθεση στο εμπόριο, με τις Caterpillar και Boeing να υποχωρούν κατά 1,8% και 2,4% αντίστοιχα.
Στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι μετοχές εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς, με τη Micron Technology στο -4%, την Skyworks Solutions στο -2,7% και την Advanced Micro Devices στο -4,2%.
«Βουτιά» 4% καταγράφει η μετοχή της Apple, ενώ ακολουθούν και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon στο -3%, το Facebook στο -2,5%, τη Netflix στο -3,5%, την Alphabet στο -2,6% και τη Microsoft στο -3%.
Υπό πίεση βρίσκεται και το λιανεμπόριο, με τις μετοχές του κλάδου να υποχωρούν τουλάχιστον 4%.
Απαντώντας στις πρόσφατες απειλές Trump για νέους δασμούς, η Κίνα, η οποία ιστορικά ήλεγχε πάντα το γιουάν, επέτρεψε στο νόμισμά της να υποχωρήσει σε χαμηλό δεκαετίας έναντι του δολαρίου, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα του 7 προς 1 δολ.
Την ίδια ώρα, το «Bloomberg» μετέδιδε πως η Κίνα έχει ζητήσει από τις κρατικές εταιρείες να αναστείλουν τις εισαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγόρησε εκ νέου σήμερα την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματός της, κάνοντας λόγο για μια «σοβαρή παραβίαση».
«Η Κίνα έριξε την τιμή του νομίσματός της σε σχεδόν ιστορικό χαμηλό.
Αυτό ονομάζεται “χειραγώγηση νομισμάτων”.
Ακούς Federal Reserve;
Αυτή είναι μια σοβαρή παραβίαση που θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την Κίνα με την πάροδο του χρόνου!», προειδοποίησε ο Trump με ανάρτησή του στο «Twitter».
Από την πλευρά της, η Κίνα «απαντά» πως δεν χρησιμοποιεί το γουάν ως εργαλείο για την αντιμετώπιση των εμπορικών διαφωνιών.
«Η Κίνα δεν θα χρησιμοποιήσει το νόμισμά της ως εργαλείο αντιμετώπισης εξωτερικών διαταραχών, όπως οι εμπορικές διαφωνίες», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας (PBoC), Yi Gang.
Σημειώνεται ότι η Wall Street ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τις αρχές του 2019.
Εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, ο S&P 500 κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση του 2019, υποχωρώντας κατά 3,1%, ενώ ο Dow Jones είχε τη δεύτερη χειρότερη εβδομάδα του, καταγράφοντας απώλειες 2,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης