Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στοχοποιούν τη ρητορική του Trump για τις πολύνεκρες επιθέσεις

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στοχοποιούν τη ρητορική του Trump για τις πολύνεκρες επιθέσεις
Οι δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι ζήτησαν αυστηρότερους νόμους περί πυροβόλων όπλων
Οι ένοπλες επιθέσεις σε Οχάιο και Ελ Πάσο, που άφησαν πίσω τους 30 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες προκάλεσαν και έντονη πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ.
Οι δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι ζήτησαν αυστηρότερους νόμους περί πυροβόλων όπλων και κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ότι με τη ρητορική του  αναζωπύρωσε τον «λευκό εθνικισμό» και την  ξενοφοβική πολιτική. 
«Ο Donald Trump είναι υπεύθυνος γι 'αυτό. Είναι υπεύθυνος επειδή προωθεί τους φόβους, το μίσος και τη μισαλλοδοξία», δήλωσε στο CNN ο γερουσιαστής Cory Booker, υποψήφιος για το δημοκρατικό προεδρικό αξίωμα του 2020.
Ο Beto O'Rourke, πρώην βουλευτής από το Ελ Πάσο κατηγόρησε τον Trump ότι είναι ανοιχτά ρατσιστής και «ενθαρρύνει περισσότερο τον ρατσισμό σε αυτή τη χώρα».
Ο γερουσιαστής, Bernie Sanders, επιτέθηκε επίσης στον Trump.
«Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος για να απορρίψουμε αυτή την επικίνδυνη και αυξανόμενη κουλτούρα του φανατισμό που υποστηρίζει ο Trump και οι σύμμαχοί του», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο ABC και απαντώντας στους Δημοκρατικούς ο προσωπάρχης του  Λευκού Οίκου Mick Mulvaney απέδωσε τις επιθέσεις σε «άρρωστα» άτομα.
«Δεν υπάρχει κανένα όφελος εδώ στην προσπάθεια να γίνει αυτό ένα πολιτικό θέμα, αυτό είναι ένα κοινωνικό ζήτημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι», σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης