Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών από την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ - Πάνω από 20 συλλήψεις

Reuters: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών από την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ - Πάνω από 20 συλλήψεις
Οι διαδηλωτές αρνούνται να υποχωρήσουν και έχουν προγραμματίσει γενική απεργία για αύριο (5/8) 
Δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ για να διαλύσει τη σημερινή (4/8) διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων κατά την χθεσινή διαδήλωση.
Οι διαδηλωτές, που τους τελευταίους μήνες διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοσχέδιο που επιτρέπει την έκδοση κατοίκων της στην Κίνα, για να δικάζονται, ζητούν την κατάργησή σου και αρνούνται να υποχωρήσουν.
Η πόλη του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας τα τελευταία 22 χρόνια, και αποτελεί ουσιαστικό οικονομικό κέντρο της Ασίας, έχει καταφύγει σε βιαία αστυνομικά μέτρα για να εμποδίσει τις διαδηλώσεις ενώ το Πεκίνο προειδοποιεί σε έντονους τόνους ότι δεν θα ανεχθεί την συνέχιση της κατάστασης.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, οι διαδηλωτές δεν κάνουν πίσω και έχουν προγραμματίσει γενική απεργία για αύριο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας, για την οργάνωση της διαδήλωσης, αλλά και τις επιθέσεις που ακολούθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης