Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Έβρο ο Χρυσοχοΐδης: H Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της - Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια της χώρας

Στον Έβρο ο Χρυσοχοΐδης: H Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της - Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια της χώρας
"H κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει", ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση «ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα», έστειλε από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου 3/8 βρέθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης, πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, ενώ συναντήθηκε με τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Έβρου Χρ. Δερμεντζόπουλο, Τ. Δημοσχάκη και Στ. Κελέτση, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, με αστυνομικούς συνδικαλιστικούς φορείς του Έβρου.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η επίσκεψή του στον ακριτικό νομό έχει τριπλό σκοπό.
Όπως εξήγησε, «να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση», «να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη.
Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου».
Τέλος, «για να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση μου, την ολόθερμη στήριξη μου, τα συγχαρητήρια στους ακρίτες εδώ στον Έβρο που παρέχουν ένα πολύ σημαντικό έργο».
Όπως είπε,  «αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη.
Η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει».
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην περιοχή για να εποπτεύσει «όσα σήμερα προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν και αύριο θα υλοποιηθούν».
Σημειώνεται ότι κατά τις συναντήσεις του υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού στις υπηρεσίες της συνοριακής φύλαξης, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και της συνέχισης του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης