Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Μικρός ο αντίκτυπος των δασμών στην Κίνα για τους Αμερικανούς καταναλωτές

Kudlow (Λευκός Οίκος): Μικρός ο αντίκτυπος των δασμών στην Κίνα για τους Αμερικανούς καταναλωτές
Μικρός θα είναι ο αντίκτυπος των πρόσθετων δασμών στα κινεζικά προϊόντα για τους Αμερικανούς καταναλωτές, διαβεβαίωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow
Μικρός θα είναι ο αντίκτυπος των πρόσθετων δασμών στα κινεζικά προϊόντα για τους Αμερικανούς καταναλωτές, διαβεβαίωσε σήμερα (2/8/2019) ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλει επιπλέον δασμούς της τάξεως του 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας 300 δισ. δολ., με τη συγκεκριμένη απόφαση να τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη σχετική ενέργεια δεν συμπεριλαμβάνονται τα κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 250 δισ. δολ. στα οποία επιβλήθηκαν δασμοί 25% το προηγούμενο διάστημα.
Μιλώντας στο «Fox Business Network», ο Kudlow απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το εάν ο Αμερικανός πρόεδρος θα καθυστερήσει ή θα σταματήσει την επιβολή των δασμών εάν η Κίνα προβεί σε ορισμένες θετικές ενέργειες.
«Δεν έχω ακούσει τίποτα οριστικό», δήλωσε ο Kudlow σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.
«Ο πρόεδρος δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο στην εμπορική συμφωνία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Kudlow δήλωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει σήμερα μια συμφωνία για την πώληση περισσότερου βόειου κρέατος στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επισημάνει ότι οποιαδήποτε συμφωνία για το βόειο κρέας δεν θα αυξήσει τις συνολικές εισαγωγές βοείου κρέατος και ότι το σύνολο του εισαγόμενου βόειου κρέατος θα είναι χωρίς ορμόνες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων.
Μια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης