ΕΛΠΕ: Πρόεδρος ο Γιάννης Παπαθανασίου και CEO ο Ανδρέας Σιάμισιης - Επιβεβαίωση BN

ΕΛΠΕ: Πρόεδρος ο Γιάννης Παπαθανασίου και CEO ο Ανδρέας Σιάμισιης - Επιβεβαίωση BN
Την εκλογή των κ.κ. Ιωάννη Παπαθανασίου και Ανδρέα Σιάμισιη ως εκτελεστικού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα ανακοίνωσε η Ελληνικά Πετρέλαια
Την εκλογή των κ.κ. Ιωάννη Παπαθανασίου και Ανδρέα Σιάμισιη ως εκτελεστικού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα ανακοίνωσε σήμερα (2/8/2019) η Ελληνικά Πετρέλαια, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «bankingnews».
Ειδικότερα, η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» (η « Εταιρεία») , ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 1η Αυγούστου 2019 επιστολή των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Εταιρείας, τον διορισμό των παρακάτω μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου:
1. Ιωάννη Παπαθανασίου
2. Γεώργιου Αλεξόπουλου
3. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη
4. Αλέξανδρου Μεταξά
5. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου
6. Λουκά Παπάζογλου
7. Αλκιβιάδη Ψάρρα, με την επιθυμία ο κος Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κος Ανδρέας Σιάμισιης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.
Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει των με αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/20781/3201/11.4.2018 και ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/82501/11884/19.11. 2018 επιστολών του.
Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Τι ανέφερε χθες (1/8) το bankingnews:

Παπαθανασίου πρόεδρος και Σιάμισιης CEO το νέο διοικητικό δίδυμο στα ΕΛΠΕ

O Γιάννης Παπαθανασίου ως πρόεδρος και ο Ανδρέας Σιάμισιης ως διευθύνων σύμβουλος αποτελούν το νέο διοικητικό δίδυμο στα Ελληνικά Πετρέλαια, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα.
Η νέα διοίκηση θα αναλάβει να υλοποιήσει δύο βασικούς στόχους:
1) Να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ μέσω της πώλησης του 51%
2) Να συνεχιστεί η διαδικασία ανάκαμψης της εταιρίας μέσω της βελτίωσης των EBITDA και της κερδοφορίας
Ο Παπαθανασίου ήταν πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ο Σιάμισιης είναι αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, ενώ θα αντικαταστήσει τον Ευστάθιο Τσοτσορό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS