Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,7%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/8) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι πτώσης -0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,7% έναντι ετήσιας πτώσης -0,1% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,8%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,9%.
Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκε στον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές υποχώρησαν κατά -2.9%, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -0,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές παραγωγού στον τομέα της ενέργειας, ο συνολικός δείκτης για το το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Λιθουανία (-2%) και την Ελλάδα (-1,9%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στη Λετονία (+1,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης