Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +2,6%
Άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/8) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων για την ενιαία νομισματική ένωση ενισχύθηκε κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι πτώσης -0,6% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος στις λιανικές πωλήσεις θα διαμορφωθεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,6%, έναντι ετήσιας ανόδου +1% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν την ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +4,7%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση για τους τομείς καυσίμων και τροφίμων διαμορφώθηκε στο +1,2% και +0,9% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στην Κροατία (+7,4%), τη Λιθουανία και τη Ρουμανία (αμφότερες στο +5,7%), ενώ η μόνη χώρα που κατέγραψε πτώση σε ετήσια βάση ήταν η Σλοβακία (-0,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης