Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τη βουτιά λόγω δασμών - Κέρδη +2,15% για Brent

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τη βουτιά λόγω δασμών - Κέρδη +2,15% για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη άνω του +3%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (2/8) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τη σημαντική πτώση άνω του -7% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +2,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +3,04% στα 55,59 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Χθες (1/8) ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς της τάξεως του 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας 300 δισ. δολ. με τη συγκεκριμένη απόφαση να τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Image
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι στη σχετική ενέργεια δε συμπεριλαμβάνονται τα κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 250 δισ. δολ. στα οποία επιβλήθηκαν δασμοί 25% το προηγούμενο διάστημα.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου οδήγησαν στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του πετρελαίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς μία νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβάδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Αναφορικά με την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών ενέργειας του Price Futures Group, Phil Flynn, δήλωσε ότι «ενώ η Fed έκανε όλα όσα περίμενε η αγορά, η πραγματικότητα είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η αγορά μετά τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell, έδειξε ότι ήθελε περισσότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης