Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσφέρει η μείωση της Fed – Σε υγιή επίπεδα η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο

BlackRock: Περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσφέρει η μείωση της Fed – Σε υγιή επίπεδα η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο
Αισιόδοξος για την πορεία του χρυσού εμφανίζεται ο Evy Hambro, αναλυτής της BlackRock
Η μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης από τον Jerome Powell της FED μπορεί να προσφέρει στο πολύτιμο μέταλλο ακόμη υψηλότερα κέρδη.
Αυτό ισχυρίζεται ο Evy Hambro της BlackRock, ο οποίος προσέθεσε ότι ο χρυσός αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές που ανησυχούν για αυξημένους κινδύνους σε ευρύτερες αγορές μετοχών.
«Η μείωση του επιτοκίου της FED ωθεί εμπορεύματα όπως ο χρυσός» υποστήριξε.
Ο χρυσός για τους επόμενους 12 με 18 μήνες θα μείνει αμετάβλητος με την επενδυτική ζήτηση να παραμένει σε υγιή επίπεδα.
Οι τιμές του χρυσού δεν είναι υψηλές σε σχέση με το κόστος παραγωγής. Οι επενδύσεις στην εξόρυξη είναι αρκετές αυτά τα χρόνια λόγω "χαμηλών επιπέδων κερδοφορίας και χαμηλής ποιότητας χρηματοδότησης στην αγορά μετοχών χρυσού."
Αυτό περιόρισε την ικανότητα του τομέα να δημιουργήσει νέα μεταλλευτική ικανότητα και σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα επιτυχίας, η προοπτική μελλοντικής προσφοράς είναι λιγότερο ελπιδοφόρα.
Ο χρυσός διαπραγματευόταν γύρω στα 1.407,8$ την Πέμπτη το πρωί, από $ 1431.2 πριν από την ανακοίνωση του Powell.
Ο Powell μιλώντας στους δημοσιογράφους εξήγησε πως η μείωση αυτή ήταν μία «κυκλική προσαρμογή» και όχι ένας επιθετικός κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Η ανοδική πορεία των ράβδων χρυσού όμως εξακολουθούσε να ισχύει.
Μακροπρόθεσμα, η BlackRock αναμένει ότι η αυξανόμενη ζήτηση στην Ασία και η παραγωγή ορυχείων, λόγω των μειωμένων δαπανών της εταιρείας, θα οδηγήσουν στην αύξηση της τιμής του χρυσού. Η πορεία του χρυσού εξακολουθεί να οφείλεται στην επενδυτική ζήτηση, παράλληλα όμως η ζήτηση κοσμημάτων παραμένει αρκετά ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης