Τελευταία Νέα
Διεθνή

Staley (Barclays): Κίνδυνος για φούσκες στα assets λόγω των χαμηλών επιτοκίων

tags :
Staley (Barclays): Κίνδυνος για φούσκες στα assets λόγω των χαμηλών επιτοκίων
Τα επιτόκια της ΕΚΤ είναι υπερβολικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η Fed ανακοίνωσε χθες (31/7/2019) τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για πρώτη φορά μετά το 2008
Για τον κίνδυνο δημιουργίας φούσκας στα assets, που θα μπορούσαν να σκάσουν όταν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley.
Μιλώντας στο CNBC μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, ο Staley υποστήριξε ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.
«Μεσοπρόθεσμα, είναι μια πρόκληση για όλες τις τράπεζες από την πλευρά των εσόδων όταν έχεις επιτόκια που προσεγγίζουν το μηδέν και σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτω από το μηδέν» δήλωσε.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημιουργία φούσκας.
«Εάν τα επιτόκια είναι μηδενικά, μπορούν δημιουργηθούν φούσκες στις αποτιμήσεις άλλων assets που ενδεχομένως να εκραγούν εάν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται ξανά» είπε.
Σημειώνεται ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ είναι υπερβολικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η Fed ανακοίνωσε χθες (31/7/2019) τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για πρώτη φορά μετά το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης