Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και εμπορικών συνομιλιών - Στο -0,81% ο Shanghai Composite

tags :
Απώλειες στις αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και εμπορικών συνομιλιών - Στο -0,81% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,70% στις 27.582 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (1/8) οι περισσότερες αγορες της Ασίας, στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από δέκα χρόνια, καθώς και της ολοκλήρωσης των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,81% στις 2.908,77 μονάδες. την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,63% στις 0.268,05 μονάδες.
Νωρίτερα, οι Caixin και Markit δημοσίευσαν τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 49,6 μονάδες.
Οι υποδείκτες της παραγωγής και των νεών παραγγελιών ξεπέρασαν τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει τη συρρίκνωη από την επέκταση, ενώ άνοδο σημείωσε και ο υποδείκτης που αφορά τις νέες εξαγωγές, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις 50 μονάδες.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση κατέγραψε περαιτέρω πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας δεν έχει σημειώσει ακόμα ανάκαμψη.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,70% στις 27.582 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο -0,85% και τις 10.731,75 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,36% στις 2.107,34 μονάδες, με τη μετοχή της SK Hynix ωστόσο να ενισχύεται κατά +1,04%, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,35% και τις 6.788,90 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,09% στις 21.540,99 μονάδες, καθώς οι μετοχές των TDK και Nintendo έκλεισαν στο +7,79% και +3,34% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Mitsubishi UFJ έκλεισε με άνοδος της τάξεως του +2,84%.
Η άνοδος στην Ιαπωνία ήρθε παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στις 49,6 μονάδες.
Σημειώνεται ότι χθες (31/7) οι αγορές της Wall Street υποχώρησαν μετά την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, χωρίς ωστόσο ο πρόεδρος της Τράπεζας, Jerome Powell, να καθιστά σαφές εάν θα σημιεωθούν περαιτέρω μειώσεις το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, ενώ οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον.
Πτώση καταγράφει σήμερα και το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, παρά τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -1,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,35 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,28% στα 57,83 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 2,6 εκατ. βαρέλια.
«Αν και τα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ παρέχουν ένα πολύ ενθαρρυντικό πλαίσιο για τις αγορές πετρελαίου, οι τιμές υποχώρησαν, καθώς η οποιαδήποτε μελλοντική νομισματική στήριξη από τη Fed έχει εξατμιστεί σε μεγάλο βαθμό», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της VM Markets, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης