Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για α΄ 6μηνο 2019, στα 2,61 δισ. δολ. - Στα 7,69 δισ. δολ. τα έσοδα

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για α΄ 6μηνο 2019, στα 2,61 δισ. δολ. - Στα 7,69 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής εταιρείεας κατέγαψαν οριακή άνοδο σε ετήσια βάση, στα 7,69 δισ. δολ.
Άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Standard Chartered για το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/8) η βρετανική τράπεζα, εν μέσω των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κατά τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 2,61 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 2,5 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της Standard Chartered κατέγραψαν οριακή άνοδο σε ετήσια βάση, στα 7,69 δισ. δολ. έναντι 7,6 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος της τράπεζας, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,5% για τον Ιούνιο του 2019.
«Οι ανησυχίες γύρω από την πιθανή κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων έχει επηρεάσει το κλίμα και τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών δείχνουν μία αντιστροφή στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Andy Halford, ενώ μέσω ανακοίνωσής της η Standard Chartered υπογράμμισε ότι «ο παγκόσμιος αντίκτυπος των εμπορικών εντάσεων θα συνεχίσει να αντηχεί το 2019».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, τόνισε ότι «σημειώσαμε καλή πρόοδο τόσο οικονομικά όσο και στις στρατηγικές μας προτεραιότητες κατά το πρώτο εξάμηνο, αυξάνοντας τα έοσδα κατά +4% και βελτιώνοντας τα κέρδη κατά +13% σε σταθερό νόμισμα».
«Επενδύουμε ώστε να δημιουργήσουμε επιλογές για το μέλλον και είμαι ενθουσιασμένος από τις ευκαιρίες που ήδη δημιουργούμε», πρόσθεσε ο κ. Winters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης