Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% για τον χρυσό, εν αναμονή της Fed - Στα 1.437,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,3% για τον χρυσό, εν αναμονή της Fed - Στα 1.437,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,3% ή 4 δολ., στα 1.437,80 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (31/7/2019) ο χρυσός, εν αναμονή των σημερινών κρίσιμων αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τα επιτόκια.
Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, οπότε οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα σχόλια που θα συνοδεύουν την απόφαση αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.
Πιέσεις στον χρυσό άσκησαν ορισμένα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που μετρίασαν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και προσέφεραν ώθηση στο δολάριο.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 156.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2019, περισσότερες από τις 150.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας αύξηση κατά 112.000 θέσεις εργασίας, αντί των 102.000 που είχαν δείξει αρχικά.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4 δολ., στα 1.437,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 98,1 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,113 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το ευρώ δέχτηκε πιέσεις από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς ενίσχυσαν τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ειδικότερα, η οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι ανάπτυξης 0,4% του πρώτου τριμήνου του 2019.
Παράλληλα, επιβράδυνση κατέγραψε και ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να διαμορφώνεται στο 1,1%, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων για το εμπόριο, έχοντας διαρκέσει μετά βίας μισή ημέρα, μία ημέρα μετά τη νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στο Πεκίνο.
Ο Trump κατηγόρησε χθες την Κίνα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αύξηση των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, ενώ υποστήριξε ότι οι Κινέζοι καθυστερούν τις εμπορικές συνομιλίες, ελπίζοντας να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Δημοκρατικός υποψήφιος.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης