Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung: «Βουτιά» των κερδών κατά 56% στο β' τρίμηνο 2019

tags :
Samsung: «Βουτιά» των κερδών κατά 56% στο β' τρίμηνο 2019
Τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν στα 6,6 τρισ. γουόν (5,6 δισ. δολ.)
Η μεγαλύτερη εταιρία «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και καρτών μνήμης είδε τα λειτουργικά κέρδη της να κατακρημνίζονται γνωρίζοντας πτώση κατά 56% στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 6,6 τρισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (5,6 δισ. δολάρια), για το δεύτερο τρίμηνο 2019, σημειώνοντας πτώση 56% από τα 14,87 τρισεκατομμύρια κορεάτικα γουόν που κατέγραψε την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν μια ευρύτερη επιβράδυνση της βιομηχανίας, ιδιαίτερα της βασικής της επιχείρησης καρτών μνήμης, η οποία επιβαρύνθηκε από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
Σε δήλωσή της, η Samsung ανέφερε, ότι το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της και πως η αδυναμία και η πτώση των τιμών στην αγορά καρτών μνήμης συνεχίστηκεμ «παρά την περιορισμένη ανάκαμψη της ζήτησης».
«Η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις από αβεβαιότητες όχι μόνο σε επιχειρηματικούς τομείς αλλά και από αλλαγές στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον», ανέφερε.
Μεταξύ των «προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι και η πιθανή διακοπή της δραστηριότητάς της στα τσιπ, λόγω μιας σειράς συναλλαγών μεταξύ Σεούλ και Τόκυο.
Η Ιαπωνία επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων βιομηχανικών υλικών.  
Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο που παρουσιάζει το εμπόριο στον παγκόσμιο τεχνολογικό εφοδιασμό και θα μπορούσε να επηρεάσει τα μελλοντικά κέρδη της Samsung, ενώ οδηγεί τη Σεούλ στην υποχρέωση να κατασκευάζει ημιαγωγούς και οθόνες.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης, ότι θα επικεντρωθεί στην κυκλοφορία νέων προϊόντων το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πτυσσόμενου smartphone, το οποίο δεν είχε το αναμενόμενο ξεκίνημα, μετά τα προβλήματα με την οθόνη του.
Η Samsung έπρεπε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του νέου πτυσσόμενου smartphone νωρίτερα το 2019, μετά από αναφορές σπασμένων οθονών, γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση  την εταιρεία, η οποία παρουσίασε πτωτικές πωλήσεις smartphone, την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός με την κινεζική Huawei εντείνεται.
Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung δήλωσε ότι το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μετά τη βελτίωση του smartphone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης