Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η κυβέρνηση ζητεί από τις τράπεζες να χειριστούν μόνες τους NPLs 32 δισ. δολαρίων

Τουρκία: Η κυβέρνηση ζητεί από τις τράπεζες να χειριστούν μόνες τους NPLs 32 δισ. δολαρίων
Η Άγκυρα ζητεί από τις τράπεζες να χειριστούν μόνες τους NPLs ύψους 32 δισ. δολαρίων
Να λύσουν το πρόβλημα αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων, χωρίς βοήθεια από την κυβέρνηση, ζητεί η Τουρκία από τις τράπεζες της, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.
Με το 50% των 400 δισεκ. τουρκικών λιρών (72 δισεκ. δολαρίων) προβληματικών δανείων στη χώρα να έχουν ήδη αναδιαρθρωθεί, η τουρκική Κυβέρνηση δεν θα καλύψει τυχόν ζημίες από επισφαλή δάνεια, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Berat Albayrak, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Πρόσθεσε ότι η τουρκική οικονομία θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τη στιγμή που θα υπάρξει μια ισορροπία στο θέμα αυτό.
"Το επίπεδο επιτυχίας εξαρτάται από αυτά.
Κάποιοι λένε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει τις ζημιές, αυτό δεν θα συμβεί.
Ο τραπεζικός τομέας δεν πρέπει να πάρει τον εύκολο δρόμο", ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας.
Τα σχόλια του Τούρκου Υπουργού Οικονομίας έρχονται την στιγμή που η κυβέρνηση της Τουρκίας επεξεργάζεται νομοθεσία για τη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων αναδιάρθρωσης δανείων μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών και καθώς η οικονομία της χώρας προσπαθεί να αποκτήσει δυναμική μετά από την ύφεση.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan επιδιώκει να προωθήσει το δανεισμό, ακόμη και όταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται και τα κέρδη μειώνονται σε ολόκληρη την βιομηχανία των τραπεζών, αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η κατασκευαστική βιομηχανία, η οποία πλήττεται από μεγάλο αριθμό απούλητων κατοικιών καθώς η ζήτηση εξασθένισε, δεν δημιουργεί "συστημικό" κίνδυνο στις τράπεζες, δήλωσε ο Berat Albayrak.
Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδια για διάσωση επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευών ή των ακινήτων, αλλά "παρακολουθεί στενά" την κατάσταση, όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης