Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η αύξηση του συνολικού αριθμού ανέργων στη Γερμανία ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, υποδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανθεκτική απέναντι στην επιβράδυνση των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμεινε διαμορφώθηκε στο 5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παραμένει οριακά υψηλότερα σε σύγκριση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκε νωρίτερα εντός τους έτους, και συγκεκριμένα στο 4,9%.
Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στον συνολικό αριθμό ανέργων στη Γερμανία, και συγκεκριμένα κατά 1.000 άτομα, στα 2,28 εκατ. άτομα συνολικά, η άνοδος ήταν μικρότερη σε σχέση με τα 2.000 άτομα που προέβλεπαν οι αναλυτές.
«Η ανεργία και η υποαπασχόληση αυξήθηκαν τον Ιούλιο, κυρίως εξαιτίας την έναρξης του καλοκαιριού», σχολίασε ο ανώτερος υπάλληλος της Υπηρεσίας, Daniel Terzenbach, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση των εταιρειών για νέους εργαζόμενους μειώνεται ελαφρά και η απασχόληση συνεχίζει να αυξάνεται, αν και με λιγότερη δυναμική απ' ό,τι πρόσφατα».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3,5% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο του 2019, ενώ αντίθετα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,6%.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2019, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεις κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης