Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,90% και τα 65,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,90% και τα 65,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,49 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (31/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,90% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,21 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 58,49 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, στα 443 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 2,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες, στο εύρος του 2% με 2,25%, μία εξέλιξη που ενδέχεται να στηρίξει την αμερικανική οικονομία και να ενισχύσει σταδιακά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.
«Μία μείωση επιτοκίων θα δώσει ουσιαστικό χώρο για τις άλλες κεντρικές τράπεζες ώστε να μειώσουν τα επιτόκια, και αυτή η εκτίμηση αποτελεί σανίδα για τις τιμές του πετρελαίου», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης