Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια για την αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια για την αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα
Στις 20:00 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα – Μεσολογγίου
Έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον Δεκέμβριο του 2008 τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.
Μετά τη δικαστική απόφαση του Εφετείου, με την οποία μετατράπηκαν τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε 13 χρόνια ποινή φυλάκισης, ο Ε. Κορκονέας αφέθηκε χθες Τρίτη 30/7 το απόγευμα ελεύθερος από τις φυλακές του Δομοκού όπου κρατούνταν.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ήδη υπάρχει κάλεσμα στα social media για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου για σήμερα στις 20:00 το απόγευμα.
Το κάλεσμα απευθύνει η «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη», η οποία αναφέρει:
«Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα
Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.
Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.
Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.
Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).
Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια»
Όπως είναι αναμενόμενο οι εξελίξεις αυτές προκαλούν ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία τίθεται σε αυξημένη επιφυλακή καθώς υπάρχουν φόβοι για επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS