Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,7% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.429,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,7% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.429,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,7% ή 9,30 δολ., στα 1.429,70 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (30/7/2019) ο χρυσός, εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τα επιτόκια.
Παρά την «υγιή» αμερικανική οικονομία και το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κάτω από το 4%, οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, προχωρώντας στην πρώτη μείωση των επιτοκίων από το 2008.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν, επίσης, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και με το εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφεραν οι ανησυχίες σχετικά με την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump άσκησε σήμερα νέα επίθεση στην Κίνα, κατηγορώντας την ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αύξηση των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.
Ο Trump υποστήριξε, παράλληλα, ότι οι Κινέζοι καθυστερούν τις εμπορικές συνομιλίες, ελπίζοντας να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Δημοκρατικός υποψήφιος.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,7% ή 9,30 δολ., στα 1.429,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,6% ή 8,50 δολ., στα 1.441,80 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης προσέφεραν επιπλέον ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς ενίσχυσαν τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω πτώση τον Ιούλιο του 2019, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 102,7 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016- από 103,3 μονάδες τον Ιούνιο του 2019.
Στη Γερμανία, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του ινστιτούτου GfK κατέγραψε πτώση τον Αύγουστο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στις 9,7 μονάδες, από 9,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Απογοητευτικά στοιχεία ανακοινώθηκαν και για τη Γαλλία, όπου η ανάπτυξη κατέγραψε επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, εν μέσω απροσδόκητης μείωσης στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2019, έναντι ανάπτυξης 0,3% του προηγούμενου τριμήνου, την στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει σταθερός στο 0,3%.
Παράλληλα, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη (1/8).

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης