Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed - Απώλειες -0,08% για Dow Jones

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed - Απώλειες -0,08% για Dow Jones
Μειωμένη εμφανίζεται η αισιοδοξία των επενδυτών για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Απόλυτη αυτοσυγκράτηση εμφάνισαν σήμερα (30/7/2019) οι επενδυτές στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακή διακύμανση, εν αναμονή τόσο της απόφαση της Fed για τα επιτόκια αλλά και εν των μέσω της μειωμένης αισιοδοξίας για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Image
O Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,08% στις 27.200 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,24% στις 3.013 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,24% χαμηλότερα στις 8.273 μονάδες.
Παρά την «υγιή» αμερικανική οικονομία και το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κάτω από το 4%, οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, προχωρώντας στην πρώτη μείωση των επιτοκίων από το 2008.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν, επίσης, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και με το εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν από μία έως τρεις μειώσεις των επιτοκίων.
Πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές ασκεί και η νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στην Κίνα, κατηγορώντας την ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αύξηση των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.
Ο Trump υποστήριξε, παράλληλα, ότι οι Κινέζοι καθυστερούν τις εμπορικές συνομιλίες, ελπίζοντας να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Δημοκρατικός υποψήφιος.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Procter & Gamble είχε κέρδη άνω του 3,8%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2019 ήταν καλύτερα των προσδοκιών, παρά τις ζημίες.
Η μετοχή της Merck ενισχύθηκε 0,95%, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το φάρμακο ανοσοθεραπείας Keytruda και τα εμβόλιά της.
Από την άλλη, η μετοχή της Mastercard είχε πτώση 1,18%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της «εκτοξεύτηκαν» κατά 31% στο β’ τρίμηνο του 2019.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει περισσότερες από το 52% των εταιρειών του δείκτη S&P 500, το 75% εκ των οποίων έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές ασκούν και ορισμένα υποτονικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, μικρή αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες και οι τιμές στις ΗΠΑ, δείχνοντας μια πιο αργή οικονομική ανάπτυξη και έναν υποτονικό πληθωρισμό, που εντείνουν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE) σημείωσε αύξηση 0,1% τον Ιούνιο, όσο και τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 1,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PCE -που παρακολουθεί στενά η Fed- αυξήθηκε κατά 0,2%, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,6%, από 1,5% τον Μάιο.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης