Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,3% για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2019
Επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη στη Γαλλία για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω απροσδόκητης μείωσης στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2019, έναντι 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει σταθερός στο 0,3%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες για τον Ιούνιο του 2019 υποχώρησαν κατά -0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου +0,3% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Για το σύνολο του δευτέρου τριμήνου 2019, οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν επιβράδυνση στο +0,2% έναντι +0,4% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες που αφορούν τον τομέα των τροφίμων κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως οτυ -1,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο του 2019, ενώ αντίθετα ο τομέας μεταποιητικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,7%.
Ωστόσο, οι ισχυρές επιχειρηματικές επενδύσεις αντιστάθμισαν την πτώση που σημειώθηκε στις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς αυξήθηκαν κατά +1,2% σε τριμηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,7% που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εξαγωγές διαμορφώθηκε στο +0,1% σε τριμηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης