Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή της Fed - Στο +1,56% το Brent

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή της Fed - Στο +1,56% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +2,11%
Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη (30/7) το πετρέλαιο, εν μέσω αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά τη διήμερη συνεδρίαση της η οποία ολοκληρώνεται στις 31/7, μία κίνηση που θα στηρίξει την αμερικανική οικονομία και θα αυξήσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,61 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,11% στα 58,07 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τον αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, η μείωση των επιτοκίων από τη Fed «θα στηρίξει τη συνέχιση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων επέκτασης και θα αυξήσει τη ζήτηση καυσίμων για το δεύτερο εξάμηνο του 2019».
«Εάν η Fed εμφανιστεί περισσότερο μετριοπαθής και υπολογίσει μία συνολική μείωση 75 μονάδων βάσης, θα μπορούσαμε να δούμε το πετρέλαιο να ξεπερνάει τα 60 δολάρια», τόνισε ο κ. Lu αναφερόμενος στο αμερικανικό αργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι ανησυχίες για τη ζήτηση αποτελούν τη σκία πάνω από τις τιμές στο πετρέλαιο».
Image
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από δέκα χρόνια.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει καταστήσει σαφές ότι μία μικρή μείωση των επιτοκίων «δεν είναι αρκετή», και ότι η Fed θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερων μειώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης