Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 5Χ5 για το γενικό δείκτη και σε επαφή με τα υψηλά έτους

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 5Χ5 για το γενικό δείκτη και σε επαφή με τα υψηλά έτους
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες την κράτησαν σήμερα και έδωσαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες άλλες μετοχές που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση. Ο τζίρος καλοκαιρινός και εννοείται χαμηλός. Είχε και λίγα πακέτα.

Παραμένει σε επαφή με τα υψηλά των 900 μονάδων και δεν αποκλείεται να τα δει. Και να μην τα δεν βέβαια μικρή σημασία έχει. Το ράλι είναι μεγάλο, οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί, η επενδυτική ψυχολογία έχει ενισχυθεί και οι προοπτικές παραμένουν καλές.

Μέσα από τις διορθώσεις δίνονται και ευκαιρίες τοποθετήσεων σε όσους δεν είναι βιαστικοί και δεν κυνηγάνε τις μετοχές. Κατοχυρώνονται κέρδη, δημιουργείται ρευστότητα και περιμένουμε. Αν και εντοπίζουμε αρκετές μετοχές που παραμένουν φθηνές και κάποιες από αυτές δεν έχουν ακολουθήσει την τάση του ΧΑ.

Συμπλήρωσε πάντως πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης. Ήπιες όλες οι κινήσεις αλλά η επαφή με τα υψηλά έτους παραμένει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλότερο σημείο της ημέρας έκλεισαν όλες οι τραπεζικές μετοχές. Με σημαντική άνοδο η Αττικής και από τις συστημικές η Εθνική Τράπεζα, η οποία μάλιστα έκλεισε και με αγοραστές στα υψηλά ημέρας. Στα υψηλά ημέρας έκλεισε και η Alpha Bank αλλά με πωλητές και το ίδιο συνέβη και στη Eurobank. Η Πειραιώς έμεινε με ελάχιστους πωλητές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά την καταγραφή νέων υψηλών διόρθωσε σήμερα και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 2,0850 ευρώ με καλό όγκο 521 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Έκλεισε με απώλειες 1,52% και στα 2,72 ευρώ με όγκο 536 χιλ. τεμάχια. Διαβάζουμε αρκετά και είναι από τις περιπτώσεις που δε θα πούμε «μακάρι να γίνουν τα μισά». Πρέπει να γίνουν πολλά.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αρκετές διόρθωσαν και είναι μία κίνηση που την περιμένουμε καθώς υπάρχουν μεγάλα κέρδη. Υγεία είναι αυτό. Να μπουν και οι επόμενοι σε λογικότερα επίπεδα και να πάρουν και κάποιοι τα κέρδη τους, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μετοχών είναι μεγάλα.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έδωσε καλές ευκαιρίες για είσοδο. Οριακά κάτω από τα 4 ευρώ βέβαια είναι το «ιδανικό» σημείο εισόδου, αλλά δεν κάνουν πάντα το χατίρι μας οι αγορές. Έγραψε 4,06 ευρώ και αμέσως βγήκαν αγοραστές. Ο όγκος πάνω σημαντικά από το μέσο όρο της μετοχής.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μεγάλα κέρδη σε μικρό διάστημα. Λογικό κάποιοι να θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος ή και όλα τα κέρδη. Μπορεί βέβαια και υψηλότερα, αλλά το +50% όπως και να το κάνεις σε «βάζει στην πρίζα».

ΕΚΤΕΡ: Με δυνατό αγοραστή και σήμερα και έκανε όγκο 146 χιλ. τεμάχια και στην τιμή κλεισίματος έμεινε η πλευρά των αγοραστών με 12 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο. Δεν πήγε χαμηλότερα από τα 1,80 ευρώ και έκλεισε στα 1,81 ευρώ με απώλειες 3,72%.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξανά με αυξημένη μεταβλητότητα. Χαμηλό ημέρας στα 3,25 ευρώ και υψηλό στα 3,49 ευρώ. Έκλεισε με απώλειες 3,60% και στα 3,3450 ευρώ με υψηλό όγκο και πάλι 126 χιλ. τεμάχια.

FORTHNET: Νέο limit up και με όγκο 62 χιλ. τεμάχια ενώ οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 43 χιλ. τεμάχια. Στα 0,2760 ευρώ η τιμή.

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν κάνει όγκο αλλά είναι στο +150% από την αρχή του έτους.

ΑΒΑΞ: Εντυπωσιακότατη η πορεία της μετοχής.

ΛΟΥΛΗ: Στα 3,38 ευρώ και στο +3,05% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Οριακά χαμηλότερα από το 1 ευρώ στο κλείσιμο και με όγκο 37 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης