Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: «Credit positive» για την Intralot η πώληση του μεριδίου στην «Ελληνικά Λαχεία»

Moody’s: «Credit positive» για την Intralot η πώληση του μεριδίου στην «Ελληνικά Λαχεία»
Σχόλιο της Moody’s για την Intralot
H πώληση του μεριδίου 16,5% που κατείχε στην «Ελληνικά Λαχεία», βελτιώσει τη ρευστότητα της Intralot, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s, αποτιμώντας θετικά (credit positive) τη συναλλαγή για την εταιρεία.
Επισημαίνεται ότι η Intralot πούλησε στον ΟΠΑΠ το 16,5% των μετοχών που κατέχει η στην θυγατρική του ΟΠΑΠ, Ελληνικά Λαχεία, έναντι 20 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία αφορά σε 511.000 μετοχές της Ελληνικά Λαχεία, οι οποίες πωλήθηκαν αντί περίπου 39 ευρώ η κάθε μια.
Επιπλέον, κατά τη συμφωνία, η Ελληνικά Λαχεία θα υπογράψει με την Intralot τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης παροχής υπηρεσιών υπό νέους όρους.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται με την υπογραφή της οριστικής Συμφωνίας Μεταβίβασης Μετοχών κατόπιν εκπλήρωσης των ρυθμιστικών απαιτήσεων και των προβλέψεων της σε ισχύ Συμφωνίας Μετόχων.
«Η συναλλαγή αυτή αποτιμάται θετικά καθώς η Intralot θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για να υποστηρίξει τις πράξεις και, κατά συνέπεια, να ενισχύσει τη ρευστότητα.
Η Intralot αναμένει να λάβει τα € 20 εκατ. τις επόμενες εβδομάδες.
Αυτό θα διευκολύνει την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στις επερχόμενες υποχρεώσεις και να μειώσει την πίεση στη ρευστότητα, ενώ η θέση σε μετρητά εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 130 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου το τρίτο τρίμηνο του 201
Παρότι η συναλλαγή δεν θα επηρεάσει το αναμενόμενο EBITDA της Intralot, η απώλεια ετήσιου μερίσματος ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από τα Ελληνικά Λαχεία θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή ταμειακών ροών.
Θεωρούμε ότι η ρευστότητα της Intralot είναι αδύναμη:
Η θέση της σε μετρητά υποχώρησε στα €135 εκατ. τον Μάρτιο του 2019 από € 163 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2018.
Σημειώνουμε ότι οι απαιτήσεις για τη χρηματοδότηση βασικών επιχειρησιακών αναγκών ανέρχονται σε περίπου € 30 εκατ. και αναμένουν αρνητική ελεύθερη ταμειακή ροή της Intralot το 2019, παρά τις σημαντικές δαπάνες κεφαλαίου σε σχέση με το 2018», σχολιάζεται.

Διαβάστε: Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Caa1» η Intralot και λόγω Τουρκίας - Αρνητικό το outlook

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης