Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο με την προσοχή σε ΗΠΑ και Ιράν - Κέρδη +0,35% για το Brent

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο με την προσοχή σε ΗΠΑ και Ιράν - Κέρδη +0,35% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο που ξεπέρασε το +1%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Δευτέρα (29/7) το πετρέλαιο, παρά τις ήπιες απώλειες που εμφάνισε ενδοσυνεδριακά, στον απόηχο των διαπραγματεύσεων που είχαν τις προηγούμενες ημέρες το Ιράν οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά, και οι οποίες ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό είχε άνοδο της τάξεως του +1,12% στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν, Abbas Araqchi, η ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων ήταν «εποικοδομητική», ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «καλές».
Image
«Δε μπορώ να πω ότι επιλύσαμε τα πάντα, μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις», τόνισε ο κ. Araqchi, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να συνεχίσει τους περιορισμούς της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία εάν οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν καταφέρουν να τη διασώσουν.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά +1%, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στο +0,5%.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη (30/7), με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο νέος γύρος συνομιλιών αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός της εβδομάδας, με τις δύο πλευρές ωστόσο να μην αναμένουν άμεση επίτευξη συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης