Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Συζητάει τρόπους ανακεφαλαιοποίησης της Emporiki - Επιβεβαιώνει επαφές η ΤτΕ - Μείωση 75% στα καθαρά κέρδη α' 3μηνου λόγω Ελλάδας - Στα 252 εκατ. ευρώ - Στο 35,9% τα NPLs της Emporiki bank

Credit Agricole: Συζητάει τρόπους ανακεφαλαιοποίησης της Emporiki - Επιβεβαιώνει επαφές η ΤτΕ - Μείωση 75% στα καθαρά κέρδη α' 3μηνου λόγω Ελλάδας - Στα 252 εκατ. ευρώ - Στο 35,9% τα NPLs  της Emporiki bank
(upd)Επαφές με την ΤτΕ για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης της Emporiki bank έχει πραγματοποιήσει η Credit Agricole ωστόσο δεν έχει υποβληθεί επίσημα αίτημα για να προσφύγει στο ΤΧΣ.
Πηγή στην ΤτΕ αναφέρει ότι ότως η Credit Agricole διερευνά εναλλακτικούς τρόπους για την ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki όπως όλες οι τράπεζες αλλά δεν υποάρχει αίτημα να προσφύγει στο ΤΧΣ.  Ωστόσο αν η Credit Agricole προσφύγει στο ΤΧΣ για την Emporiki θα είναι αρνητική εξέλιξη καθώς θα σημάνει ότι εγκαταλείπει την Emporiki bank....
Εν τω μεταξύ στα 252 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, εξαιτίας της Ελλάδας. Από το PSI και την Emporiki Bank η επίπτωση στα αποτελέσματα ήταν 940 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, ενώ η διοίκηση της τράπεζας αναφέρει λόγω της Ελλάδας, εξαιτίας της Emporiki Bank και του κόστος της αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων, επιβάρυνε τα αποτελέσματα της με 940 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα της CA αυξήθηκαν κατά 1,3% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 3,2%. Εξαιρουμένης της επίπτωσης από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των υβριδικών κεφαλαίων, της Ελλάδας και τους προγράμματος προσαρμογής ισολογισμού, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,7% και τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 0,8%.
Ο δείκτης Core Tier 1 διαμορφώθηκε στο 10,9%, υψηλότερα κατά 70 μονάδες βάσης σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Emporiki Bank

Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της Emporiki Bank επηρεάστηκαν για ακόμη μία φορά από το PSI και το συνεχώς επιδεινούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ωστόσο, σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η Crédit Agricole, συνέχισε να μειώνει την έκθεση της στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της.
Το πρόγραμμα χρηματοδότησης, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και σχεδιάστηκε στην αύξηση της χρήσης των ίδιων κεφαλαίων της Emporiki με την ταυτόχρονη μείωση της εξάρτησης της από την μητρική, συνεχίζεται. Μέσα σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, η Emporiki αύξησε το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις κατά 6,27%, ή 99 μονάδες βάσης. Σε απόλυτους αριθμούς οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 570 εκατ. ευρώ, με αύξηση των προθεσμιακών καταθέσεων, οι οποίες ήταν κατά 22% αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (δ’ 2012) και αντιστοιχούν σε πάνω από το 50% των συνολικών καταθέσεων. Επιπλέον, οι χορηγήσεις υποχώρησαν κατά 321 εκατ. ευρώ. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων οδήγησε στη μείωση κατά 0,9 δις. ευρώ την εξάρτηση της Emporiki από την Crédit Agricole, στα 4,6 δις. ευρώ.
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 15,6%, γεγονός που αντισταθμίστηκε από τη μείωση κατά 5,1% του λειτουργικού κόστους, με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζομένους. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε στο 35,9%.
Συνολικά, οι ζημίες της Credit Agricole από τη στήριξη της Emporiki το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 905 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης