Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Rouhani: Η παρουσία ξένων δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο θα αποτελούσε την κύρια πηγή εντάσεων

Rouhani: Η παρουσία ξένων δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο θα αποτελούσε την κύρια πηγή εντάσεων
Η Γαλλία, η Ιταλία και η Δανία παρείχαν την αρχική υποστήριξή τους σε ένα βρετανικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή
Η παρουσία ξένων δυνάμεων θα αποτελέσει την κύρια πηγή έντασης στον Περσικό Κόλπο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν στην Τεχεράνη.
Η Γαλλία, η Ιταλία και η Δανία παρείχαν την αρχική υποστήριξή τους σε ένα βρετανικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή που θα εξασφαλίσει την ασφαλή ναυτιλία μέσω του Στενού του Hormuz, που προτάθηκε μετά την κατάληψη από το Ιράν ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία, επισημαίνει το Reuters.
«Η παρουσία ξένων δυνάμεων όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην ασφάλεια της περιοχής, αλλά θα είναι ο κύριος παράγοντας για την ένταση», δήλωσε ο Rouhani, λέγοντας ότι το Ιράν και το Ομάν έχουν την πρωταρχική ευθύνη για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στο Στενό του Hormuz.
«Η ρίζα των δυσάρεστων γεγονότων και εντάσεων στην περιοχή σήμερα είναι η μονομερής απόσυρση των ΗΠΑ (από την πυρηνική συμφωνία του 2015)», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης