Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Έλεγχοι για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ - Παριστάνουν τους φτωχούς

Χατζηδάκης: Έλεγχοι για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ - Παριστάνουν τους φτωχούς
Oφειλέτες με οικονομική επιφάνεια έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς, ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης

Θα ενταθούν οι έλεγχοι για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποιώντας ότι 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος χρωστάνε τα μισά λεφτά της επιχείρησης.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «θα πάμε με μεγάλη έμφαση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς» και μάλιστα, θα εφαρμοστούν μέθοδοι άλλων χωρών, όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία κτλ.
Όπως είπε, «το θέμα είναι να διακρίνουμε  τα μεγάλα “ψάρια” από τους φτωχούς», καθώς έχει διαμορφωθεί στη χώρα "μία κουλτούρα μη πληρωμής των οφειλών με τη λογική ότι «ωχ, τι πάθαμε, όλοι είμαστε φτωχοί και όλοι καταστραφήκαμε».
Έχουν κρυφτεί μέσα στους πραγματικούς φτωχούς και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι φτωχοί και οι οποίοι τελικά ζημιώνουν την επιχείρηση".
Ο υπουργός ανέφερε ότι "60.000 άνθρωποι χρωστούν στη ΔΕΗ παραπάνω από 800 εκατ. ευρώ.
Είναι άνθρωποι υψηλού εισοδήματος που κρύβονται πίσω από τους φτωχούς.
Εκεί θα δώσουμε έμφαση για να εισπράξουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ".
Υπογράμμισε  ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη στη ΔΕΗ.
Πρόσθεσε δε, πως «η κατεύθυνση η δική μας είναι σε σχέση με τους φτωχούς να μην υπάρχει πίεση.
Διότι υπάρχει και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή φτώχεια, υπάρχει το κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο.
Θα υπάρχει πίεση όμως σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι».
Ακόμη, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα λυθεί με τους έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός.
Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι θα γίνουν αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, αλλά δεν θα επιβαρυνθεί ο κόσμος, καθώς η αύξηση αυτή θα αντισταθμιστεί από δύο άλλες παρεμβάσεις, την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ, που είναι τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ.
Ξεκαθάρισε ότι οι 120 δόσεις δεν θα πάνε στη ΔΕΗ και κατηγόρησε για την απαξίωση της επιχείρησης τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε ότι δεν κοιμάται ήσυχος τα βράδια γιατί φοβάται μην έχουμε κανένα μπλάκ –άουτ.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης