Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (26/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη 3,1% του πρώτου.
Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προβλέψεων των οικονομολόγων, που ανέμεναν μια μικρότερη ανάπτυξη, της τάξεως του 2%.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 27.147 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 3.014 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% υψηλότερα στις 8.303 μονάδες.

Image

Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την επόμενη εβδομάδα.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς, ορισμένα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την αμερικανική οικονομία μετρίασαν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» νομισματική χαλάρωση.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται συγκεκριμένα στο 78,6%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή του Twitter καταγράφει «άλμα» άνω του 6%, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Alphabet σημειώνει ισχυρή άνοδο άνω του 10%, καθώς η μητρική της Google ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, καθώς και ένα μεγάλο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, έως 25 δισ. δολ.
Η μετοχή της Intel ενισχύεται κατά 0,6%, στον απόηχο επίσης ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών και αποτελεσμάτων.
Από την άλλη, πτώση άνω του 2% καταγράφει η μετοχή της Amazon, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε μια οριακή μόνο αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο.
Η μετοχή της Starbucks σημειώνει ισχυρά κέρδη 6%, ενώ της McDonald’s ενισχύεται κατά 1%, στον απόηχο καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για τις πωλήσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περισσότερες από το 40% των εταιρειών του S&P 500, εκ των οποίων το 76,4% έχουν αναφέρει καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν με επιφυλακτικότητα τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη, προκειμένου να υλοποιήσουν τους σημαντικούς συμβιβασμούς που είχαν συμφωνηθεί στην Οζάκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης