Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,4% οι τιμές εισαγωγών, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,4% οι τιμές εισαγωγών, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι οριακής πτώσης -0,1% προηγούμενως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση θα περιοριστεί στο -0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -2% έναντι ετήσιας πτώσης -0,2% τον Μάιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς πετρελαίου και ορυκτών, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -1,5% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,7%.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, καταγράφηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +0,2% για τον Ιούνιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +0,7% και +1,3% τον Μάιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,2%, έναντι οριακής πτώσης -0,1% που σημειώθηκε τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης