Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και εμπορίου - Στο +0,21% και τα 63,52 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και εμπορίου - Στο +0,21% και τα 63,52 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +0,54%
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (26/7) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,52 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 56,32 δολ. ανά βαρέλι.
Το Brent ενισχύθηκε σε εβδομαδιαία βάση σχεδόν 1%, μετά την πτώση άνω του 6% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το αμερικανικό αργό είχε εβδομαδιαία κέρδη 0,5%, μετά από τις απώλειες 7,5% την προηγούμενη εβδομάδα.
Image
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η άνοδος στο πετρέλαιο οφείλεται στην πτώση των αποθμάτων στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου του 2019, η οποία ήταν η έκτη συνεχόμενη, υποδεικνύοντας αύξηση της ζήτησης.
Όπως ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 10,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 4 εκατ. βαρέλια.
Image
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα στοιχεία επηρεάστηκαν από την τροπική καταιγίδα Barry, η οποία οδήγησε σε προσωρινή μείωση της παραγωγής στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού.
Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχεται στήριξη και από τις αναφορές ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής για το 2019 η τιμή του Brent έχει ενισχυθεί κατά +18%, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για το αμερικανικό αργό έχει διαμορφωθεί στο +23%.

ΗΠΑ: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 776

Νέα μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (26/7/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τρεις, στις 776.
Παράλληλα, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά πέντε, στις 169.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά οκτώ, στις 946.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης