Τελευταία Νέα
Speculator

Μάτι στις τράπεζες για την κωλυσιεργία στις δράσεις που ανακοίνωσαν για το Μάτι

Μάτι στις τράπεζες για την κωλυσιεργία στις δράσεις που ανακοίνωσαν για το Μάτι
Τα χρήματα που λιμνάζουν και οι δράσεις που ανακοινώθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν
Μπορεί η κυβέρνηση να προβληματίζεται με το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν από δωρεές ιδιωτών χρήματα για τους πληγέντες στο Μάτι από τα οποία μένουν αδιάθετα 31 εκ ευρώ αλλά δεν φαίνεται ότι και ο ιδιωτικός τομέας κινείται καλύτερα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο μετά δεν έχουν προχωρήσει δράσεις που έχουν αναγγείλει τραπεζικά ιδρύματα γεγονός που έχει ήδη εντοπιστεί από κυβερνητικά στελέχη.
Το γεγονός αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο η εταιρική κοινωνική ευθύνη εξαντελείται σε ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες σε περιόδους κρίσης όπως αυτής στο Μάτι αλλά πάσχει στην υλοποίηση.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του act4Greece όπου έχει συγκεντρώσει ποσό 1,3 εκ ευρώ εκ των οποίων 1 εκ ευρώ διέθεσε μέχρι στιγμής η Εθνική αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει προβεί σε καμία ενέργεια.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι φορέας υλοποίησης είναι η ΕΤΕ.
Τα χρήματα αυτά βάση της δράσης που έχει ανακοινωθεί από πέρυσι τον Ιούλιο προορίζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος.
Την ίδια στιγμή ανάλογη είναι και η κατάσταση σε δράση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία σε συνεργασία με την «Αποστολή», τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε ανακοινώσει ότι θα συνδράμει  στη χρηματοδότηση του πρώτου Οικολογικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, σε χώρο έκτασης 11 στρεμμάτων που παραχωρείται από την Μητρόπολη Μεσογαίας.
Το πρότυπο Οικολογικό Πάρκο όπως είχε ανακοινωθεί θα αποτελείται από εκτενείς χώρους πρασίνου (Άλσος) και θα περιλαμβάνει κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εργαστήρι καλλιτεχνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολυχώρο ανακύκλωσης, οικολογικούς λαχανόκηπους, χώρο περιβαλλοντικών παιχνιδιών, οικολογική παιδική χαρά, χώρο αθλοπαιδιών και σιντριβάνι που θα «παίζει» με τη μουσική. Επιπλέον είχε ανακοινωθεί ότι η Πειραιώς σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των πληγεισών περιοχών, θα συνδράμει και στην αποκατάσταση παιδικών χαρών και χώρων άθλησης.Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει κανένα απολύτως έργο

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης