Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού): Υπάρχει 10ετές πλάνο για τον τουρισμό - Τα σχέδια για το AirBnB

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού): Υπάρχει 10ετές πλάνο για τον τουρισμό - Τα σχέδια για το AirBnB
Επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Τουρισμού
Το υπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία.
Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον γγ, Κωνσταντίνο Λούλη, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, στο πλάνο της κυβέρνησης για τον τομέα του Τουρισμό βασική προτεραιότητα αποτελεί η ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου AirBnB, για τα οποία υπάρχει ειδική μνεία στο κυβερνητικό σχέδιο.
Ο υπουργός δήλωσε μετά την σύσκεψη: «Είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον πρωθυπουργό.
Του παρουσιάσαμε τα ζητήματα του τουρισμού.
Πήραμε τις κατευθύνσεις του με στόχο να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν με βιωσιμότητα, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα.
Συζητήσαμε για 10ετές πλάνο στον τουρισμό το οποίο θα εκπονήσει το υπουργείο μας σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού ώστε να έχουμε μια συνολική προσέγγιση στην προσφορά, στην ζήτηση, στην «ταυτότητα» της χώρας και στις υποδομές. Αναφερθήκαμε σε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την βραχυχρόνια μίσθωση.
Συζητήσαμε και για το πολύ σημαντικό ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης που πρέπει να είναι παγκόσμιας κλάσης δηλαδή αντίστοιχου επιπέδου του τουρισμού που έχουμε.
Επίσης, μιλήσαμε για τον ΕΟΤ που σε νέες βάσεις θα συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας μας το οποίο πρέπει να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να περνά το μήνυμα για την Ελλάδα, στους ανθρώπους που θέλουμε να έλθουν στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης