Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο ΕΚΤ και εταιρικών αποτελεσμάτων

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο ΕΚΤ και εταιρικών αποτελεσμάτων
Οι δηλώσεις του Mario Draghi μετρίασαν την αρχική αισιοδοξία που είχαν πυροδοτήσει οι ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (25/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 27.192 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 3.013 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 8.290 μονάδες.

Image
Τα futures των τριών δεικτών σημείωναν νωρίτερα ισχυρά κέρδη, καθώς η ΕΚΤ διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια, άλλαξε, ωστόσο, το μελλοντικό της guidance και ανοίγοντας τον δρόμο σε μια μελλοντική νομισματική χαλάρωση, ως «απάντηση» στα αδύναμα οικονομικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για επιτόκια στα ίδια επίπεδα, χωρίς να υπάρχει αναφορά για χαμηλότερα.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, μετρίασαν την αρχική αισιοδοξία που είχαν πυροδοτήσει οι ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.
Ο κεντρικός τραπεζίτης έσπευσε να περιορίσει τις αυξημένες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στις αγορές αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού.
Εξάλλου, ο Draghi δήλωσε επιπλέον ότι δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ύφεσης για την οικονομία της Ευρωζώνης, κάτι που οι επενδυτές εξέλαβαν ως μήνυμα ότι η οποιαδήποτε «χαλάρωση» στην πολιτική δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν.
Στο επίκεντρο βρίσκονται, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Facebook ενισχύεται κατά 0,9%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν καλύτερα των προβλεπόμενων.
Αποτελέσματα ανώτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε και η , με τη μετοχή της να σημειώνει σήμερα άνοδο 2,8%, ενώ, αντίθετα, η μετοχή της Ford σημειώνει πτώση 6,7%, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων και το guidance της για το 2019 απογοήτευσε τους επενδυτές.
Η μετοχή της Comcast υποχωρεί κατά 0,7%, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός των media ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη και έσοδα κατώτερα των προβλέψεων για το δεύτερο τρίμηνο.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του S&P 500, εκ των οποίων το 75% έχει αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της Wall, αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Alphabet, Amazon, Intel, Starbucks και Mattel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης