Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε γνώση του BΝ η δικαστική απόφαση για την έκταση της Κέκροψ – Στο +180% από 1/1

tags :
Σε γνώση του BΝ η δικαστική απόφαση για την έκταση της Κέκροψ – Στο +180% από 1/1
Με αφορμή την οριστική δικαστική διευθέτηση των διεκδικούμενων από το ελληνικό δημόσιο εκτάσεων της Κέκροψ, η μετοχή έχει καταγράψει ράλι 180%
Σημαντική άνοδο έχει καταγράψει από την αρχή του έτους η μετοχή της Κέκροψ και συγκεκριμένα ενισχύεται 180% με την προοπτική της επίλυσης της δικαστικής διαφοράς και της αξιοποίησης της έκτασης στα Τουρκοβούνια.
Η μετοχή σήμερα υποχωρεί 2% και βρίσκεται στα 3,4950 ευρώ με αποτίμηση 69 εκατ. ευρώ, αλλά η αγορά περιμένει τις λεπτομέρειες της απόφασης με στελέχη του κλάδου ακινήτων να σημειώνουν πως πρόκειται για φιλέτο και πως η έκταση έχει μεγάλη αξία.
Ωστόσο, δεν υπάρχει αναλυτική ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας αναφορικά με το πόσα στρέμματα είναι οικοδομήσιμα ή με τη συντελεστή δόμησης.
Κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως τα περισσότερα στρέμματα από τα 200 και πλέον που περνάνε στην εταιρεία έχουν χαμηλό συντελεστή.
Στην απόφαση αναγράφονται 292 στρέμματα. 
Στην πρόσφατη γενική συνέλευση η διοίκηση της Εταιρείας, αναφερθείσα στην επιτυχή έκβαση της μακρόχρονης διαμάχης της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, με την έκδοση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, ανακοίνωσε στους κ.κ. μετόχους την πρόθεση της Εταιρείας αξιοποίησης της έκτασης του Λατομείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιδιώκοντας παράλληλα και τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου με ανακοίνωση στο ΧΑ η εταιρεία ανέφερε πως σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της αναφορικά με τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση γνωστοποιεί ότι, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Τμήμα Β΄) μετά την με αριθμό 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, εξέδωσε την με αριθμό 3039/2019 απόφαση με την οποία δέχθηκε κατ΄ ουσίαν την έφεση και απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενώ δέχθηκε και τις πρόσθετες υπέρ της Εταιρείας παρεμβάσεις.
Το Bankingnews έχει στη διάθεσή του όλη την απόφαση και την οποία μελετά.
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης