Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας ενόψει ΕΚΤ - Στο +0,22% και τις 21.756,55 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας ενόψει ΕΚΤ - Στο +0,22% και τις 21.756,55 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 28.603 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (25/7) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των νέων ιστορικών υψηλών που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,22% και τις 21.756,55 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Nintendo ενισχύθηκαν κατά +1,80% και +0,83%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά -0,84%.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,61% στις 6.818 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των BHP και Rio Tinto υποχώρησαν κατά -1,79% και -4,20% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που η μετοχή της Westpac ενισχύθηκε κατά +1,66%.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 28.603 μονάδες, με τις μετοχές των Sunny Optical και AAC να ενισχύονται κατά +1,45% και +1,24% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξεως του +0,05% στις 10.941,41 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,48% στις 2.937,36 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο +0,63% και τις 9.324,81 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,38% στις 2.074,48 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Samsung και SK Hynix ενισχύθηκαν κατά +1,72% και +2,06% αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προετοιμάσει το έδαφος για μείωση των επιτοκίων το φθινόπωρο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν θα προχωρήσει σήμερα σε κάποια μείωση.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, δήλωσε ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων εάν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι είναι λογικό να περιμένει κανείς μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων.
«Τα στοιχεία δεν στηρίζουν μία αλλαγή στον στόχο μας για τον πληθωρισμό στο 2 με 3%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Lowe, ο οποίος υπογράμμισε νε συνεχεία ότι «η ευέλικτη αγορά εργασίας και η άνοδος της συμμετοχής έχουν περιορίσει την αύξηση των μισθών και τον πληθωρισμό».
Ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia υπογράμμισε ότι «η ευελιξία της προσφοράς εργασίας είναι μία θετική εξέλιξη, γεγονός που σημαίνει ότι η αύξηση της απασχόλησης μπορεί να είναι ισχυρότερη χωρίς να σημειωθεί υπερθέρμανση», ενώ πρόσθεσε ότι «τα θεμέλια της αυστραλιανής οικονομίας παραμένουν ισχυρά».
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, ανακάμπτονας από την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τη σημαντική μείωση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,38 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στα 56,09 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 10,84 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 4 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 226 χιλ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 730 χιλ. βαρελιών, ενώ αντίθετα τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 613 χιλ. βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική άνοδο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, με τα κέρδη ωστόσο να περιορίζονται στη συνέχεια, εν μέσω εκτιμήσεων των αναλυτών ότι τα στοιχεία ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την τροπική καταιγίδα Barry.
«Η τροπική καταιγίδα Barry έχει κλονίσει τα στοιχεία για δεύτερο εβδομάδα, με τη χαμηλότερη παραγωγή και τις μειωμένες εισαγωγές να οδηγούν σε πτώση κοντά στα 11 εκατ. βαρέλια», ανέφερε ο αναλυτή της Clipperdata, Matthew Smith, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Από την πλευρά του, ο John Kilduff της Again Capital επεσήμανε ότι «προφανώς, οι επιπτώσεις της τροπικής καταιγίδας Barry οδήγησαν την πτώση και τη βουτιά στην παραγωγή των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης