Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 2 μηνών υποχώρησε το ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ και εμπορικών συνομιλιών, στα 1,1131 δολ.

Σε χαμηλά 2 μηνών υποχώρησε το ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ και εμπορικών συνομιλιών, στα 1,1131 δολ.
Το νόμισμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαΐου 2019
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε σήμερα (24/7) το ευρώ, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρουσιαστεί έτοιμη ώστε να προχωρήσει σύντομα σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο -0,17% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και τα 1,1131 δολ., γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαΐου του 2019, διευρύνοντας τις απώλειες της τάξεως του -0,5% που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση των επιτοκίων στην ερχόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης (25/7) έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρας, οι ίδιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα παρουσιαστεί αρκετά μετριοπαθής όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική, ανοίγοντας τον δρόμο για μείωση επιτοκίων των Σεπτέμβριο.
«Οι προσπάθειες στην αγορά συναλλάγματος να αποτιμήσουν τις μετριοπαθείς κινήσεις ή τη γλώσσα της ΕΚΤ έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας σε μία απότομη πτώση του ευρώ», σχολίασε ο αναλυτής της Daiwa Securities, Yukio Ishizuki, προσθέτοντας ότι «το βασικό σημείο δεν είναι κατ' ανάγκγη εάν η ΕΚΤ προχωρήσει σε νομισματική χαλάρωση αυτή την εβδομάδα, αλλά το είδος της γλώσσας που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Mario Draghi αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής».
Παράλληλα, οι αναφορές για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα έδωσαν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο, οδηγώντας τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ στις 97,5 μονάδες, γεγονός που αποτελεί υψηλό πέντε εβδομάδων.
«Εκτός από την αδυναμία του ευρώ ενόψει της συνάντησης της ΕΚΤ, το δολάριο δέχεται στήριξη από τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσεις στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Sumitomo Mitsui Trust, Ayako Sera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης