Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump απλοποιεί τη διαδικασία απέλασης μεταναστών

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump απλοποιεί τη διαδικασία απέλασης μεταναστών
Ο Donald Trump απλοποιεί τη διαδικασία απέλασης μεταναστών
Μία νέα διαδικασία ταχείας απέλασης των μεταναστών, η οποία θα παρακάμπτει τα δικαστήρια, προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση.
Βάσει της νέας νομοθεσίας, οποιοσδήποτε μετανάστης χωρίς έγγραφα και άδεια παραμονής, ο οποίος δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ επί δύο συναπτά έτη, θα μπορεί να απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Η νέα πολιτική της κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ωστόσο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στραφεί κατά της απόφασης στη δικαιοσύνη.
Επισήμως, η θέση της κυβέρνησης είναι ότι η νέα διαδικασία θα βοηθήσει να ρυθμιστούν ορισμένα ζητήματα «επιβάρυνσης» στα νότια σύνορα, μία «απαραίτητη απάντηση στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση».
Πολιτικοί αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ακόμη πιο σκληρή στάση που σκοπεύει να τηρήσει στο μεταναστευτικό ο Donald Trump εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Έως σήμερα, μόνο οι μετανάστες που συλλαμβάνοντας σε απόσταση 160 χλμ. από τα σύνορα και βρίσκονταν στις ΗΠΑ για λιγότερο από δύο βδομάδες μπορούσαν να απελαθούν άμεσα.
Για τους μετανάστες που εντοπίζονταν ενώ βρίσκονταν στη χώρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες έπρεπε να ακολουθηθεί η δικαστική οδός για να απελαθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης