Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street λόγω ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Σε εμπόριο και Fed τα «βλέμματα»

tags :
Άνοδος στη Wall Street λόγω ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Σε εμπόριο και Fed τα «βλέμματα»
Ορισμένα καλύτερα των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα επηρεάζουν θετικά το επενδυτικό κλίμα
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (23/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων καλύτερων των προσδοκιών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ τα «βλέμματα» παραμένουν στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την ερχόμενη εβδομάδα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 27.279 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.996 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα, στις 8.235 μονάδες.


Η μετοχή της Coca-Cola καταγράφει κέρδη 3,5%, καθώς η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και αύξησε την ετήσια πρόβλεψη για τα οργανικά της έσοδα, λόγω της υψηλής ζήτησης για τα χωρίς ζάχαρη.
Η μετοχή της United Technologies ενισχύεται κατά 1,6%, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Από την άλλη, η μετοχή της Lockheed Martin Corp. σημειώνει πτώση 1%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Facebook, η Alphabet και η Amazon, καθώς και η Boeing.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περισσότερες από το 18% των εταιρειών του S&P 500.
Από αυτές τις εταιρείες, περισσότερες από το 78% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Στα εταιρικά νέα, άνοδο 0,5% σημειώνει η μετοχή της Intel, καθώς δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει τη μονάδα τσιπ μόντεμ της εταιρείας.
Τα «βλέμματα», εν τω μεταξύ, στρέφονται και στη συνεδρίαση της Fed, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν μια μικρότερη των αρχικών προβλέψεων μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται στο 75,5%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 50 μ.β. στο 24,5%.
Την ίδια ώρα, ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει και η είδηση της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στην οποία κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με τους Δημοκρατικούς γεγονός που σημαίνει στην πράξη πως θα αποφευχθεί κάθε προοπτική νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ή shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, αναμένεται να ταξιδέψουν στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέες συνομιλίες με την Κίνα, γεγονός που δημιούργησε αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνίας.
Παράλληλα, η «Wall Street Journal» ανέφερε χθες (22/7) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συμφώνησε να λάβει «έγκαιρες» αποφάσεις αδειοδήτησης προς τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες επιδιώκουν να ανανεώσουν τις πωλήσεις τους με την Huawei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης